Leemans Speciaalwerken in het nieuws

Nieuwsberichten: Berging Lancaster R5682 te Warten

Berging Lancaster R5682 te Warten

Op 31 juli zal Leemans Speciaalwerken werkzaamheden uitvoeren tbv de complexe berging van een Engelse bommenwerper uit WO2 in het Natura2000 gebied de Alde Feanen te Warten.
In de nacht van 4-5 september 1942 stortte een viermotorige Lancaster bommenwerper R 5682 ook bekend als de welbekende dambuster van de Royal Airforce neer in het plaatsje Wartena. Na een aanvullend onderzoek door de specialisten van het Leemans Aircraft Recovery Team bleek dat het vliegtuig vrij compleet op de locatie moet liggen. De piloot P/O Joslin offerde zijn leven op om zijn bemanning de gelegenheid te geven het vliegtuig te verlaten. De Canadese staartschutter Francis J. Cooper staat nog steeds vermeld alszijnde vermist. De opdrachtgever de gemeente Leeuwarden stelt in deze dat er alles aan gedaan moet worden om de vermiste Canadese staartschutter Francis J. Cooper terug te vinden om de familie de gelegenheid te geven hun verlies te kunnen afronden. De verwachting is dat de berging in november gereed zal zijn.

Bekijk hier onder gerelateerde nieuwsitems:
MAX 2Doc, 12 december 2017 – Liever dood dan vermist

MAX 2Doc, 12 december 2017 – Liever dood dan vermist

Maandag 15 januari zendt MAX om 21.10 uur op NPO 2 de 2Doc Liever dood dan vermist uit. In de Tweede Wereldoorlog stortten talloze geallieerde piloten en andere bemanningsleden met hun vliegtuig en explosieven neer in ons land. Waarom wordt in de ene gemeente wél en in de andere niet tot berging van deze vliegtuigwrakken, explosieven en militairen overgegaan?

Nieuwsberichten: Vliegtuigberging IJsselmeer

Vliegtuigberging IJsselmeer

In de nacht van 8 op 9 mei 1941 werd er boven het IJsselmeer een Britse bommenwerper door de Duitsers neergehaald. Het zou gaan om een Vickers Wellington met zes bemanningsleden, waarvan er nog twee worden vermist. Omdat het toestel nog bommen aan boord heeft, moet het geborgen worden. Leemans zal een deel van het IJsselmeer droogleggen om zo het vliegtuig te bergen. Het is de eerste keer dat dit in Nederland op deze manier gebeurd. De berging zal ongeveer een maand gaan duren, en gebeurt in samenwerking met gemeente De Fryske Marren en de Koninklijke Luchtmacht.

Bekijk hier onder gerelateerde nieuwsitems:

Nieuwsberichten: Berging F-5 nabij De Bodde in Bitgum

Berging F-5 nabij De Bodde in Bitgum

In samenwerking met Defensie voert Leemans de berging uit van de neergestorte Zwitserse straaljager F-5. Het toestel stortte begin juni neer in een meertje bij De Bodde in het Friese Bitgum. Na het uitvoeren van verschillende milieu- en bodemonderzoeken zal de straaljager zorgvuldig geborgen worden, waarna het gebied eromheen schoongemaakt en hersteld wordt. Leemans zal alles in het werk stellen om de berging zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Bekijk hier onder gerelateerde nieuwsitems:

Nieuwsberichten: Uw basis voor een gezonde en veilige bodem

Uw basis voor een gezonde en veilige bodem

Leemans weet wat zich onder het oppervlak afspeelt. Op basis van de door Leemans Speciaalwerken geregisseerde combinaties in uitvoer, van bijvoorbeeld archeologie, ecologie en milieu, blijft het project in kwestie overzichtelijk en beheersbaar voor de betrokken partijen. Leemans Speciaalwerken wordt steeds vaker ingezet op projecten waar meerdere disciplines van toepassing zijn. Door de ervaring en specialisatie in grondstromen en civieltechnische projecten, zoals spoor en rioleringswerkzaamheden, worden wij niet opgehouden door onvoorziene factoren die kunnen opduiken tijdens de uitvoer van een project zoals het aantreffen van explosieven. Wij denken oplossingsgericht mee en kunnen, met eigen materieel, flexibel optreden. Zowel op regiebasis als in de volledige uitvoering van een project.

Bekijk hier onder gerelateerde nieuwsitems: