Leemans Speciaalwerken in het nieuws

Nieuwsberichten: Vliegtuigberging IJsselmeer

Vliegtuigberging IJsselmeer

In de nacht van 8 op 9 mei 1941 werd er boven het IJsselmeer een Britse bommenwerper door de Duitsers neergehaald. Het zou gaan om een Vickers Wellington met zes bemanningsleden, waarvan er nog twee worden vermist. Omdat het toestel nog bommen aan boord heeft, moet het geborgen worden. Leemans zal een deel van het IJsselmeer droogleggen om zo het vliegtuig te bergen. Het is de eerste keer dat dit in Nederland op deze manier gebeurd. De berging zal ongeveer een maand gaan duren, en gebeurt in samenwerking met gemeente De Fryske Marren en de Koninklijke Luchtmacht.

Bekijk hier onder gerelateerde nieuwsitems:

Nieuwsberichten: Berging F-5 nabij De Bodde in Bitgum

Berging F-5 nabij De Bodde in Bitgum

In samenwerking met Defensie voert Leemans de berging uit van de neergestorte Zwitserse straaljager F-5. Het toestel stortte begin juni neer in een meertje bij De Bodde in het Friese Bitgum. Na het uitvoeren van verschillende milieu- en bodemonderzoeken zal de straaljager zorgvuldig geborgen worden, waarna het gebied eromheen schoongemaakt en hersteld wordt. Leemans zal alles in het werk stellen om de berging zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Bekijk hier onder gerelateerde nieuwsitems:

Nieuwsberichten: Uw basis voor een gezonde en veilige bodem

Uw basis voor een gezonde en veilige bodem

Leemans weet wat zich onder het oppervlak afspeelt. Op basis van de door Leemans Speciaalwerken geregisseerde combinaties in uitvoer, van bijvoorbeeld archeologie, ecologie en milieu, blijft het project in kwestie overzichtelijk en beheersbaar voor de betrokken partijen. Leemans Speciaalwerken wordt steeds vaker ingezet op projecten waar meerdere disciplines van toepassing zijn. Door de ervaring en specialisatie in grondstromen en civieltechnische projecten, zoals spoor en rioleringswerkzaamheden, worden wij niet opgehouden door onvoorziene factoren die kunnen opduiken tijdens de uitvoer van een project zoals het aantreffen van explosieven. Wij denken oplossingsgericht mee en kunnen, met eigen materieel, flexibel optreden. Zowel op regiebasis als in de volledige uitvoering van een project.

Bekijk hier onder gerelateerde nieuwsitems: